Japán kristálygomba levének hatása
Az erjedés során egyfajta bio Normaflore keletkezik. Erről a következő olvasható egy közismert, egészséggel foglalkozó weboldal "Orvos válaszol" rovatában:
"A japán kristálygomba/vízikefir néven ismert - talán leginkább étrendkiegészítőnek nevezhető - szerrel kapcsolatban az alábbiakat látjuk.
Maga a vízikefir (japánkristály) összetétele: Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisae szimbiózisa. Emellett még a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajok, és néhány élesztőgombafajta fordul elő ebben az anyagban.
Itt nem is annyira maguk a baktérium- és gombafajták az érdekesek, hanem az, hogy lényegében a (valamilyen okból, betegség következtében) kibillent bélflóra helyreállításáról van szó. Bélrendszerünkben több milliárd baktérium él, ezek legnagyobb része jótékony hatású, és az emésztőrendszeri működést támogatja.
Nem véletlen a Normaflore néven ismert szer sikere, ott elsősorban radikális antibiotikus kezelések utáni alkalmazásról van szó, amikor felbomlik a gyomor-bélrendszer baktérium-gomba háztartásának egyensúlya, ezt állítja helyre a készítmény.
Valószínűleg itt is, a vízikefir esetén is hasonló hatás lehetséges, tehát elsősorban a gyomor-bélrendszer zavaraiban alkalmazható. Természetesen ezek összefügghetnek más betegségekkel is. Azt azonban nem elég "népgyógyászati" tapasztalatokkal és nem bizonyított érvekkel körülírni, hogy még hány betegséget "gyógyíthat", és a hosszú élet titka ...
Mindazonáltal rendszeres fogyasztása nem ártalmas, és ha már gyomor-bélrendszeri - nem kis számban előforduló - zavarainkat rendezi, az a jótékony hatás akár kedélyállapotunkra is kihat, és máris jobban tudjuk végezni mindennapi tevékenységeinket."
(http://www.egeszsegkalauz.hu/orvos-valaszol/japan-kristalygomba-vizikefir)
Vagyis alapvetően a tibeti kefirhez hasonlóan a kristálygomba leve is az emésztésen, a bélflórán keresztül befolyásolja a szervezet működését.
<< előző ||